Dr. Szentmiklóssy Margit

klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta
1024 Budapest, Keleti Károly utca 6.
(A Széll Kálmán téri metró és a 4-es 6-os és 17-es villamos közelében.)
+36-1-31-63-009 | dr.szentmiklossy.margit@t-online.hu | Kapcsolat: Keressen bizalommal!

A Képmás magazin online oldalán megjelent cikk:
"Ma már nem félnek a hipnózistól az emberek"


Elérhetőségeim:

+36 1 316 3009
(10 és 20 óra között)
1024 Budapest,
Keleti Károly u. 6.

Keressen
bizalommal!

 

"Te magad légy a változás, amelyet látni szeretnél a világban!"
(Mahatma Gandhi)

Mélypont a magánéletben? A párkapcsolati terápia segít a problémák megoldásában!

Akik párkapcsolatban élnek, tapasztalhatják, hogy vannak olyan időszakok, mikor érzelmeiket igencsak próbára teszik a különböző konfliktusok, problémás szituációk, de a másik iránti szerelem és szeretet minden akadályt legyőz. Vannak azonban olyan párok, akik nem tudják könnyedén túltenni magukat bizonyos helyzeteken, például egy megcsaláson. Ilyenkor az együtt töltött időre és az egymás iránti szeretetre való tekintettel sokan döntenek úgy, hogy megpróbálják leküzdeni az akadályokat egy külső személy bevonásával, aki párkapcsolati terápia keretein belül igyekszik megoldást találni a felmerülő problémákra.

A párkapcsolati terápián a szakember hidat képez a pár tagjai között, függetlenként és objektív szemlélőként igyekszik értékelni a jelen problémáit, majd a jövőre nézve hasznos tanácsokkal ellátni a párt. Nagyon fontos, hogy nyitottak és partnerek legyenek a szakember tanácsait illetően, mivel önmagában az nem elég, hogy meghallgatják a megoldást, végre is kell hajtaniuk azt.

A párkapcsolati terápia hatása nem azonnal érződik, némely esetekben hosszú időre van szükség ahhoz, hogy a kapcsolat megmenthető legyen. Vannak olyan párok, akik valójában annyira nem illenek össze, hogy a szakpszichológus is azt tanácsolja, hogy egészséges mentális állapotuk miatt jobb, ha különválnak.