Dr. Szentmiklóssy Margit

klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta
1024 Budapest, Keleti Károly utca 6.
(A Széll Kálmán téri metró és a 4-es 6-os és 17-es villamos közelében.)
+36-1-31-63-009 | dr.szentmiklossy.margit@t-online.hu | Kapcsolat: Keressen bizalommal!

A Képmás magazin online oldalán megjelent cikk:
"Ma már nem félnek a hipnózistól az emberek"


Elérhetőségeim:

+36 1 316 3009
(10 és 20 óra között)
1024 Budapest,
Keleti Károly u. 6.

Keressen
bizalommal!

 

"Te magad légy a változás, amelyet látni szeretnél a világban!"
(Mahatma Gandhi)

Ami megmérgezheti a mindennapokat: a szorongás

Amennyiben valaki néha megijed bizonyos helyzetektől, esetleg nehezen veszi rá magát arra, hogy megtegyen valamit, még nem feltétlenül van baj. De ha ez nagyon sokszor megtörténik, és átszivárog az élet minden területére, esetleg testi jelek is kísérik, akkor már szorongásról van szó, ami egy pszichológiai betegség, és ha nem vesszük fel vele a harcot, ártó súllyal nehezedhet rá a mindennapjainkra. 

Fontos tehát a szorongás gyógyítása, hiszen a vele való együttélés rendkívül nehéz. Ráadásul a különböző szorongási félelmek torlódása pánikrohamokhoz vezethet, illetve megnövelheti az olyan önmagukban is veszélyes állapotok kialakulását, mint például az alkoholizmus. A szorongást az agy amygdala nevezetű részének hibás működése okozza. Ez a rész felel az érzelmek kialakulásáért, és szorongás esetében jóval gyakrabban ereszt ki magából félelmet, mint az jó lenne. 

Mint minden pszichológiai betegségnél, itt is fontos, hogy ne érezzük magunkat elveszve. Maga a félelem egy teljesen természetes, sőt, hasznos dolog, melyet az evolúció és az ösztönök ültettek belénk réges-rég. A félelmi kitöréseinket csak redukálni kell, és szerencsére a szorongás gyógyítása ma már nagyon eredményes tud lenni, főleg ha kognitív viselkedésterápiát használunk. 

Nálam kipróbálhatja ezeket a terápiákat, melyek segítségével legyőzheti betegségét! Bátran forduljon hozzám szorongás gyógyítása kapcsán is!